sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

2,5-vuotias


Voi miten aika onkaan mennyt nopeasti, meidän pieni päivänsäde on jo 2,5-vuotias!! 2,5 vuotta äitinä ja tuntuu että juurihan se muru vasta syntyi ja opetelimme ihmeellistä vauva-arkea..

Tälläisen nyytin saimme silloin syliimme

ja tälläiseksi hän on kasvanut!

"Mintulta" löytyy tempperamenttia ja omaa tahtoa toisinaan liiaksikin, mutta hän on myös herkkä ja huomaavainen. 
Ja todella tarkka, huomaa heti jos jokin asia on erilailla kuin ennen. Mummulassa oli esimerkiksi uusi matto niin tyttö huomasi sen heti, toisin kuin minä ja kerran kun mummu tuli kylään sanoi tälle heti, että "sinulla on uusi pipo, se on kaunis" :) 
Tyttö on reipas ja iloinen, niin halutessaan myös todella omatoiminen, osaa itse pukea haalarin ja laittaa kengät jalkaan, myös housut saa vedettyä jalkaan. Kylpyyn mennessä myös riisuminen sujuu todella reippaasti. Potalla hän toisinaan käy ihan itse, eikä potan tyhjennys ja huuhtelukaan tuota ongelmia.

Tyttö on pieni papupata, tarinaa tulee paljon ja kokoajan. Tyttö osaa vaikka kuinka monta lastenlaulua ja lauleleekin touhujensa lomassa paljon. Mm. ihme ja kumma, muumihumppa, tuiki tuiki tähtönen, viisi pientä ankkaa ja hämähämähäkki osataan ulkoa. Lempipuuhia ovat legoilla rakentelu, palapelien teko (jossa on muuten todella hyvä), junaradalla leikkiminen, ruoanlaitto omalla hellalla, ulkoilu, kylpeminen ja tv:n katselu, mm Kaapo ja Muumit on lemppari ohjelmia. Kaikissa kotitöissä on aina innokas auttamaan, ruokaa tehdään yhdessä, samoin laitetaan pyykit pesuun ja ripustetaan kuivumaan. Lumityöt ja autonpesukin on tytöstä oikein hauskaa hommaa, imuroinnista ja lattianpesusta puhumattamaan.. :) 

Helmikuulla aloimme opetella kuivaksi ja nopeaan tahtiin pääsimmekin kokonaan eroon vaipoista. Useampaan viikkoon en muista että olisi enää vahinkoa sattunut! :) Sitä ensimmäistä en kyllä koskaan unohda, tyttö nojasi sohvapöydän reunaan ja nosti jalkaa kuin koira, samalla huusi "äiti apua, pissa tulee" ja niin se tulikin, iso lätäkkö lorisi jalkaa pitkin matolle...

Tyttö odottaa kovasti isosiskoksi tuloa ja vauvasta puhuu paljon. Neiti sanooo että hänestä tulee "isokisko" sitten kun vauva syntyy. Viimeksi kun eräs tuttava asiasta kyseli, tyttö totesikin että hänestä tulee "sisilisko"! :) Taisi mennä vähän sanat sekaisin, mutta niin ihanasti todettu. Tällä hetkellä hänestä kaikista hauskinta on painella minun napaa ja todeta, että "vauva työntää äidin navan ulos". ;)  En tiedä kuinka käy kun vauva syntyy, ymmärtääkö tyttö oikeasti mitä se tarkoittaa? Toisaalta ajattelen, että hänestä tulee oikein hellä hoitaja vauvalle ja auttaa minua paljon, mutta toisaalta pelkään että mustasukkaisuus nostaa päätään pahemman kerran ja hänestäkin tulee jälleen vauva..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti